Bekende Belvrienden

Bekende BelVrienden is een organisatie die zieke kinderen de kans geeft om te bellen met hun favoriete tekenfilmfiguren. Doordat deze figuren elke dag op tv te zien zijn en zo’n groot deel uitmaken van het leven van een kind, is het voor kinderen prachtig om met ze te kunnen praten en even te kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

Bekende Belvrienden organiseert daarom één keer per jaar, in samenwerking met een aantal Nederlandse ziekenhuizen, het speciaal onderwijs en patiëntenverenigingen een belweekend met de kinderen. Zij worden dan gebeld door hun favoriete tekenfilmheld, die ze mogen kiezen uit een grote lijst van rollen.

Dit initiatief bestaat sinds 2012. Inmiddels werken wij samen met meer dan 50 stemacteurs en 40 zorginstanties.  Het gaat om de echte Nederlandse stemmen van o.a. Micky Mouse, Ernie & Bert, Spongebob, Ash uit Pokemon, Knorretje en vele anderen.

De actie is geheel vrijwillig. Agilis ondersteunt dit initiatief sinds de oprichting door haar faciliteiten ter beschikking te stellen en de organisatie tijdens de dag zelf te ondersteunen waar mogelijk.

bekende-belvrienden

http://www.bekendebelvrienden.nl